Când eram însărcinată în șapte luni, cineva m-a întrebat dacă țineam o dietă. Mi-a spus că aveam un aspect extraordinar și că corpul meu nu prezenta niciun semn de sarcină în afară de... ei bine, de burtica mea de femeie însărcinată! Am apreciat cu adevărat complimentul, deși, ca să fiu sinceră, principalul meu obiectiv pentru acea perioadă de 9 luni din viața mea a fost să mă mențin sănătoasă și să mă asigur că bebelușul meu se dezvolta bine și creștea fericit în corpul meu. Nu mi-a păsat de faptul că aș fi putut lua "prea mult" în greutate sau că aș fi putut deveni "prea mare" sau "neatractivă". Încă de la început am știut care era obiectivul meu - un copil sănătos și o sarcină fără probleme de sănătate pentru mine - și am știut că, indiferent de schimbările prin care ar fi trecut corpul meu, acestea ar fi fost doar temporare și că eram capabilă să încep să fac exercițiu fizic și să mă repun în formă de îndată ce medicul meu mi-ar fi dat undă verde.
Și, ca să răspund la întrebarea referitoare la dieta mea, tot ce am de spus este că nu m-aș gândi niciodată și nu aș sfătui pe nimeni să înceapă o dietă în timpul sarcinii. Ar putea dăuna copilului și i-ar putea influența negativ dezvoltarea. Dar am fost atentă la ceea ce am mâncat și am adoptat câteva obiceiuri sănătoase testate și verificate, pe care le-aș recomanda cu siguranță oricărei femei însărcinate:
1. O dietă diversificată, care să includă carne, fibre, produse lactate pasteurizate și multe legume și fructe.
2. Secvențe de exerciții de stretching special concepute pentru sarcină, care îți pregătesc corpul pentru naștere ȘI te mențin în formă și îți cresc nivelul de energie în timpul sarcinii.
3. Scrierea unui jurnal, astfel încât să poți ține evidența momentelor semnificative din această perioadă unică din viața ta, să-ți exprimi liber emoțiile și să te menții sănătoasă din punct de vedere mental, în ciuda numărului uneori copleșitor de analize medicale, a noilor achiziții pentru tine și pentru bebelușul tău, a roller coaster-ului emoțional continuu și a alternanțelor frecvente de gânduri și sentimente contradictorii.
4. Implementarea unor noi rutine vă poate ajuta să vă mențineți cu picioarele pe pământ și să aveți senzația că dețineți controlul. Consider că adoptarea unor obiceiuri noi, compatibile cu noua situație și pe care le puteți modifica ușor pe parcurs în funcție de starea și nevoile voastre, care pot fi diferite de la o lună la alta, poate face o diferență uriașă.
Am înlocuit exercițiile fizice pe care le făceam de obicei cu o serie de exerciții specifice de stretching pe care am început să le practic cu regularitate imediat ce eu și soțul meu am decis că era momentul să avem un copil. Cred că acesta este exact motivul pentru care nu am avut dureri de spate, în ciuda scoliozei pe care am avut-o aproape toată viața, pe lângă toate beneficiile minunate la nivel psihic și estetic.
Desigur, este posibil ca genetica să fi jucat un rol important în ceea ce privește luarea în greutate, dar pregătirea corpului pentru naștere, menținerea tonusului muscular, ajutarea sistemului digestiv și îmbunătățirea circulației sângelui sunt, în opinia mea, toate motive bune pentru a face stretching în timpul sarcinii. De aceea, am considerat că adăugarea unei fișe care să conțină descrierea tuturor exercițiilor de stretching pe care le-am făcut la materialele pe care le putem folosi împreună în timpul programului de Style Coaching™ Stil de maternitate ar fi un bonus util care ar aduce un plus de valoare pentru tine, nu-i așa?
コメント