top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coachâ„¢

Noii mămici cu o pasiune pentru stilul personal

O mamă cu un inegalabil simț al umorului mi-a atras atenția datorită modului amuzant în care povestește și abordează situații adesea neplăcute în care noi, proaspetele mame, ne regăsim frecvent. Dacă ar scrie o carte în care să adune toate gândurile legate de acest subiect, aș cumpăra imediat o mulțime de exemplare pentru a le dărui tuturor mamelor pe care le cunosc. Momentan, mă limitez la a răspunde perplexităților sale legate de propria imagine odată ce a devenit mamă.



Iată mai jos răspunsul meu pentru femeia minunată, pasionată de haine și stil personal, care a devenit recent mamă:


Dragă Mamă a (adaugă numele copilului),

(Ai dreptate, de îndată ce se nasc copiii noștri, numele lor înlocuiesc imediat numele noastre de familie în conversațiile pe care le avem cu adulții care ne ajută să-i creștem, în special cu pediatrii)


Subiectul frivol pe care l-ai propus nu este tocmai frivol. Hainele și imaginea noastră - cea reală, dar mai ales cea pe care credem că o avem - au un impact foarte important asupra stării noastre de spirit, asupra stării generale de bine și, în consecință, asupra comportamentului nostru.


Atunci când devenim părinți, avem deja un milion de temeri și situații noi cu care trebuie să ne confruntăm. Apoi, mamele, încă un milion în plus față de tătici. Pentru că, pentru ele, schimbarea este mai mare și privește și propriul corp, pe lângă stilul de viață.


Probabil că tocmai din acest motiv încă nu am întâlnit o femeie cu o dorință irezistibilă de a adăuga mai multe griji la o listă deja interminabilă. Astfel, începem să renunțăm, puțin câte puțin, la diverse lucruri care ne făceau multă plăcere înainte de sarcină. Începem cu tocurile, de obicei în luna a treia, și ajungem să ne punem toate nevoile în stand-by până când nu ne mai recunoaștem. Și atunci ne întrebăm - dacă avem timp să stăm un moment cu emoțiile noastre, să le recunoaștem și să ne punem această întrebare, în cazul fericit în care copilul doarme, măcar o dată, o jumătate de oră în plus fără să ne cheme sau tatăl îl duce uneori singur în parc - de ce suntem deprimate, nemulțumite, ne simțim pustii sau chiar am devenit agresive, în ciuda faptului că am transformat în sfârșit acel vis de a avea o familie în realitate.


Apreciez și îți mulțumesc că ai împărtășit experiența ta. Și eu am fost dintotdeauna pasionată de haine și accesorii și m-a fascinat mereu modul în care o culoare sau un mic accesoriu, cum ar fi o banală curea, poate schimba complet o ținută. Familia mea de origine nu a văzut arta ca fiind o cale sigură pentru viitorul meu și am studiat lucruri mai "serioase", neglijându-mi pasiunea.


Din fericire, în urmă cu câțiva ani, mi-am regăsit drumul și, pe lângă satisfacția profesională, toate cursurile și experiența care m-au condus la obținerea certificării ca Style Coach™ (pregăteam materialele pentru evaluarea finală când am intrat în travaliu și o tot rugam pe fiica mea să mai aștepte puțin ca să termin ceva), mi-au fost utile și în viața privată. Desigur, porneam deja cu un mare avantaj: fiind însărcinată vara, am putut profita de bluzele și cămășile mai largi pe care le aveam deja în garderobă. Mi-am cumpărat (online, din diverse motive, dintre care unul a fost că, la fel ca tine, urăsc cozile) doar două perechi de pantaloni de maternitate și câteva tricouri, de care am profitat și după naștere, doar atunci când știam că urma să rămân mai mult timp afară, depășind "timpul de autonomie" al fiicei mele.


Apoi, așa cum spui și tu, mai sunt și nenumăratele gânduri legate de hainele decoltate și de fustele care ar putea expune mai mult decât sunt dispusă să arăt persoanelor care își plimbă câinii în același parc în care îmi duc fiica să se joace, precum și tendința spre practicitate care, probabil, se declanșează în mod inevitabil în fiecare nouă mamă obosită. Am adoptat o formulă foarte simplă de ținută confortabilă, dar nu plictisitoare. Și da, și eu ies în fiecare zi (în afară de cele cu mult vânt, când stau acasă și sărbătoresc evenimentul ca și cum ar fi o zi de concediu). Nici când lucram la birou nu ieșeam atât de des din casă!


Cu toate acestea, te pot asigura că omologarea și "delicatețea" culorilor pastel nu sunt cheia, dimpotrivă. De fapt, nu există o soluție universală. În schimb, este necesară dorința de a experimenta, de a ne cunoaște mai bine prin intermediul hainelor, dorința de a ne juca cu culorile și de a înțelege ce ne aduce bucurie și ne face să ne simțim în largul nostru (și mai ales de ce) în acest nou context.


Poate că descoperirea și purtarea culorilor care ne pun în valoare și adăugarea unor imprimeuri la propria garderobă sunt primii pași de urmat pentru a ne salva de la ținutele plictisitoare și de la a ne resemna în fața hainelor pătate de vomă (e doar o perioadă!), pentru că experiența ne-a demonstrat deja că accesoriile precum colierele, brățările și cerceii nu mai sunt o opțiune pentru o bună bucată de vreme. Cine are voința și răbdarea de a le pune dimineața, de a le da jos seara și, mai ales, de a le tot aranja și salva din mâinile fetițelor curioase pe care le ținem în brațe aproape toată ziua?!


În timpul sarcinii mele din 2022, mi-am dat seama cât de important este pentru o viitoare mamă să își onoreze corpul și să răspundă noilor sale nevoi, rămânând în același timp fidelă stilului personal. M-am simțit norocoasă că am știut să-mi satisfac propriile nevoi și mi-am dorit să le ofer și altor femei posibilitatea de a face același lucru. Astfel, am creat un nou pachet de Style Coaching™. Stil de maternitate este un program de coaching de stil și transformare conceput pentru a sprijini viitoarele mame în timpul sarcinii, astfel încât acestea să poată experimenta bucuria și iubirea de sine, exprimându-și feminitatea și gestionându-și cu ușurință imaginea și garderoba în timpul unei perioade atât de solicitante din punct de vedere fizic și mental.


Dacă și tu dorești să îți redobândești, puțin câte puțin, spațiul și feminitatea, redescoperindu-te ca femeie, dincolo de a fi mamă, prin imaginea și stilul personal, te invit să mă contactezi.

bottom of page