top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coach™

Sfaturi simple pentru a adopta tendintele potrivite siluetei tale

Actualizată în: 26 mai 2021

Poti gasi cu usurinta liste complete cu tendintele sezonului in diverse articole publicate pe internet sau in revistele de moda, insa nu este suficient sa le cunosti pentru a alege cu usurinta hainele potrivite siluetei tale si diverselor ocazii din viata cotidiana.


De aceea, mi-am propus sa-ti impartasesc cateva consideratii personale referitoare la cele mai populare tendinte actuale, astfel incat sa poti face alegeri informate atunci cand iti construiesti tinutele in acest sezon.

Bonus? Idei de outfit care sa te inspire!


Articolul este impartit in cinci sectiuni:

  1. Linii si forme

  2. Materiale

  3. Culori, imprimeuri si detalii decorative

  4. Incaltaminte si accesorii

  5. Propuneri de tinute

 

Linii si forme

  1. Pulovere supradimensionate

  2. Cardigane

  3. Rochii fluide

  4. Umeri accentuati

  5. Geci parka

  6. Pelerine si cape

  7. Salopete / stilul utility

  8. Layering


1. Pulovere supradimensionate

Te avantajeaza daca esti inalta si adauga volumul necesar in partea de sus in cazul unei siluete de tip triunghi. Te sfatuiesc, in schimb, sa eviti acest tip de pulovere daca circumferinta bustului tau este mai mare decat circumferinta soldurilor. In cazul in care iti plac atat de mult incat nu poti sta departe de ele, desi stii ca nu sunt cele mai potrivite piese vestimentare pentru silueta ta, le poti purta cu o fusta plisata sau cu pantaloni usor evazati.


2. Cardigane

Sunt atat de comode incat este aproape imposibil sa rezisti acestei tendinte. Daca ai o silueta lipsita de forme, iti recomand sa le eviti pe cele din materiale moi. Si lungimea este importanta, mai ales daca esti minuta. Daca ai o silueta de tip cerc, cardiganele tip trapez, care acopera linia taliei si nu depasesc jumatatea coapsei sunt exact ceea ce iti trebuie.


3. Rochii fluide

Romantice si gratioase, reprezinta cea mai buna solutie in cazul in care esti in cautarea unei piese vestimentare usoare si feminine, care sa cada natural, urmand linia unei siluete de tip clepsidra sau triunghi.

4. Geci matlasate

Alege lungimea care te avantajeaza cel mai mult si bucura-te de caldura lor pe toata durata iernii. O culoare vibranta iti poate imbunatati starea de spirit intr-o clipa.

5. Umeri accentuati

Poarta sacouri si alte piese vestimentare cu umeri supradimensionati, in stilul anilor ’80, daca ai o silueta de tip triunghi sau dreptunghi. In caz contrar, evita-le, deoarece nu fac decat sa adauge mai mult volum si sa accentueze diferenta dintre partea de sus si partea de jos a siluetei.


6. Geci parka

Extrem de practice, le poti utiliza pentru a completa un look casual proaspat si dinamic, in special daca ai o silueta de tip cerc sau triunghi.

7. Pelerine si cape

Elegante si sofisticate, pelerinele reprezinta alegerea ideala in cazul in care iti doresti sa obtii un look elegant, fara a renunta la caldura si confort. Alege una asimetrica pentru o silueta de tip cerc sau clepsidra. Daca intentionezi sa adaugi volum sau sa creezi linii curbe in partea de sus a corpului, pelerinele cu imprimeuri mari sau din materiale cu design in relief sunt cele mai potrivite.


8. Salopete / stilul utility

Daca esti inalta si ai o silueta de invidiat, iti poti permite sa porti pantaloni cargo si salopete cu buzunare mari cu clapeta. In schimb, iti recomand sa eviti stilul utility in cazul in care nu esti foarte inalta sau daca ai o silueta curvy.


9. Layering

Mai multe piese vestimentare suprapuse in mod creativ si armonios adauga volum siluetei tale. Tinutele create in acest mod te avantajeaza in mod special daca ai o silueta de tip dreptunghi.

 

Materiale

  1. Catifea

  2. Dantela

  3. Catifea reiata

  4. Tricotaje

  5. Tweed

  6. Piele

  7. Blana ecologica si piele de oaie


1. Catifea

Moale si delicata la atingere, este o alegere buna pentru orice tip de outfit si pentru orice moment al zilei. Folosirea acestui material nu mai este limitata la vestimentatia de seara sau formala si este ideal de purtat in sezonul rece.

2. Dantela

Ca si catifeaua, acest material nu mai este considerat nepotrivit pentru tinutele de zi. Atat dantela, cat si tesaturile lucioase sunt excelente pentru outfit-urile elegante, de petrecere.

3. Catifea reiata

Acest material este gros si rezistent. De aceea, este foarte potrivit in sezonul rece. Tine, insa, cont de faptul ca tinde sa mareasca optic silueta.


4. Tricotaje

Cu siguranta poti gasi piese vestimentare tricotate care sa te avantajeze, data fiind vasta gama de pulovere si cardigane disponibile in magazine in aceasta perioada. Tot ceea ce trebuie sa stii este ca lungimea si volumul sunt doua aspecte de care trebuie sa tii cont in mod special.


5. Tweed

Nu numai in alb si negru, ci si cu motive colorate, acest material in tendinte este ideal de purtat in aer liber. Modelele spic si pied de poule s-au numarat dintotdeauna printre cele mai populare motive pentru paltoane, in timp ce tweedul in carouri a fost din ce in ce mai des intalnit in cazul sacourilor si al paltoanelor in ultimii ani.

6. Piele

Pielea neagra adauga un plus de atitudine unui look total black. Poate fi purtata si in alte combinatii, pentru a crea contrast. Rochiile mini din piele neagra sunt foarte populare in acest sezon. Daca nu te simti in largul tau purtand o astfel de rochie, poti incerca o fusta sau o pereche de pantaloni din piele.


7. Blana ecologica si blana de oaie

In culori neutre sau intense, blana artificiala este in continuare la moda. Nu cred ca este nevoie sa iti atrag atentia asupra faptului ca ambele adauga volum oricarei siluete. Asadar, iti recomand sa te gandesti bine cand si cum le utilizezi in tinutele tale.



 

Culori, imprimeuri si detalii decorative

  1. Culorile metalice utilizate ca si culori neutre si efectul holograma

  2. Culorile vibrante ale pietrelor pretioase

  3. Culori fluo

  4. Negru si antracit

  5. Animal print

  6. Carouri

  7. Flori

  8. Franjuri

1. Culorile metalice utilizate ca si culori neutre si efectul holograma

Sunt interesante, indraznete si senzuale. Daca decizi sa le acorzti o sansa, trebuie sa stii un singur lucru: tesaturile lucioase reflecta lumina, ceea ce inseamna ca maresc dimensiunile percepute ale corpului. Alege argintiul pentru un subton rece si nuante calde, aurii, pentru un subton al pielii cald.


2. Culorile vibrante ale pietrelor pretioase

Utilizeaza in tinutele tale nuante care amintesc pietrele pretioase precum zafirul, ametistul, rubinul sau smaraldul pentru a atrage atentia in mod elegant.


3. Culori fluo

Nu sunt usor de integrat in tinute de zi cu zi, dar reprezinta o tendinta importanta in acest sezon. Poti incepe sa experimentezi adaugand cateva accesorii colorate unei tinute simple. Poate ca nuantele de galben implica mai putine riscuri, fiind o culoare intalnita mai des si usor de asortat.


4. Negru si antracit

Un look total black si clasica combinatie de alb si negru sunt la moda si pot fi purtate cu usurinta. Tine cont de proportii si de zonele asupra carora iti propui sa nu atragi atentia atunci cand porti negru in tinutele tale.

5. Animal print

Acest sezon reprezinta momentul ideal pentru a da frau liber spiritului rebel si creativitatii: de la clasicele imprimeuri leopard si zebra, la animal print in culori indraznete precum rosu, albastru, verde si galben, totul este permis.


6. Carouri

Atat simplul imprimeu check, cat si imprimeul tartan si plaid au cucerit pe toata lumea in acest sezon. Le poti purta pe geci si paltoane, dar si pe fuste si alte piese vestimentare. Daca vrei sa te asiguri ca nu treci neobservata si iti doresti sa atragi atentia asupra picioarelor, opteaza pentru colanti sau dresuri in carouri.


7. Flori

Nu obisnuitele fantezii floreale delicate, ci motive indraznete, in culorile toamnei. Sunt perfecte pe o rochie cu maneci lungi, din sifon sau georgette, si o pereche de botine sau cizme lungi, peste genunchi.


8. Franjuri

Piesele vestimentare cu franjuri adauga miscare si dinamism tinutelor tale. De la franjurile simple la ciucuri si de la franjuri din piele la extravagantii franjuri din margele, niciodata nu a fost mai usor sa experimentezi cu lungimile si volumul. Daca hainele decorate in mod excesiv nu sunt pe gustul tau, indreapta-ti atentia catre accesorii. Alege un fular placut la atingere sau o geanta, decorate cu franjuri.


9. Elemente couture

Elementele decorative, precum volanele si detaliile aplicate, reprezinta o idee excelenta pentru un look elegant si, tinand cont de faptul ca se apropie sarbatorile de iarna, poti apela la ele atunci cand te pregatesti pentru cina de Craciun sau pentru petrecerea de Revelion.


10. Pantaloni cu motive grafice

Alege o pereche intr-o singura culoare, cu o banda laterala imprimata cu mesaje sau alte motive asemanatoare, daca iti doresti ca picioarele tale sa para mai lungi. Opteaza pentru imprimeuri grafice all-over in cazul in care vrei sa atragi atentia asupra partii inferioare a corpului.


 

Incaltaminte si accesorii


In ceea ce priveste incaltamintea, botinele cu detalii deosebite, precum tocurile decorate, sunt in masura sa transforme o tinuta aparent anonima in una moderna. In plus, poti alege pantofi cu varful ascutit sau botine tip soseta, din materiale moi si placute la atingere, precum catifeaua sau tesaturile tehnice. Toate sunt usor de gasit si de purtat. Ba mai mult, bocancii sunt comozi si arata bine in aproape orice tinuta. Pe langa acestea, nu exista nicio indoiala ca cizmele texane sunt protagonistele sezonului.


Cat despre accesorii, cele pe care le poti infasura in jurul capului sunt moderne si practice, intrucat te protejeaza impotriva temperaturilor reduse de afara. Poate ca glugile si sepcile din piele sau caciulile tricotate ti se par mai la indemana, insa turbanele si esarfele infasurate in jurul capului sunt o alternativa eleganta, care te ajuta sa obtii un look mai rafinat. Poti obtine acelasi efect si cu ajutorul bijuteriilor stralucitoare supradimensionate, precum o pereche de cercei candelabru. In acest sezon, lucrurile stau cam asa: totul sau nimic – fie bijuterii supradimensionate, fie coliere si bratari minimal.


Ce tendinte vei adopta in sezonul rece?

 


Propuneri de tinute


Cateva idei de tinute ar putea face lucrurile mai usoare pentru tine. Iata, asadar, sugestiile mele:


Am creat doua tinute moderne de zi, care au in comun un colier minimal, o geanta matlasata si un portofel asortat. Intentia mea era aceea de a explora tema animal print in tonuri diverse de rosu. In acest fel, poti alege tinuta care ti se potriveste cel mai bine. Alege-o pe cea din partea stanga daca ai o silueta de tip triunghi, sau pe cea din dreapta pentru o silueta de tip clepsidra.




Care dintre ele te avantajeaza mai mult?


Pe de alta parte, m-am concentrat asupra culorilor metalice in ceea ce priveste tinuta de seara. O rochie lunga simpla va fi suficienta pentru o ocazie speciala. In acest caz, accesoriile sunt cele care adauga culoare si glamour, astfel incat femeia care poarta aceasta tinuta sa se faca remarcata intr-un mod elegant. Un machiaj simplu si rafinat va completa, cu siguranta, acest look, adaugand un plus de feminitate.




Ce intentionezi sa porti in urmatoarele luni? Vorbeste-mi despre alegerile tale in comentarii sau contacteaza-ma daca ai nevoie de mai multe sfaturi.


Iti doresc o toamna fabuloasa si sarbatori fericite!


Acest post contine link-uri afiliate. Asta inseamna ca, in cazul in care achizitionezi un produs dupa ce ai facut clic pe unul dintre link-urile prezente pe aceasta pagina, este posibil sa primesc un comision, fara niciun cost suplimentar pentru tine. Multumesc!

Comments


bottom of page