top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coach™

Modul în care te tratezi pe tine însuți îi învață pe ceilalți cum să te trateze

Cu toate schimbările care au avut loc în ultimii ani, orice este posibil și mult mai ușor decât era înainte. Vestea bună este că instrumentele digitale permit furnizarea de materiale și servicii de înaltă calitate în timp util și la un preț avantajos. Comunicarea online ne ajută pe toți să economisim timp și energie. Avem posibilitatea de a accesa resurse de stil online literalmente oricând și de a păstra legătura în mod constant, indiferent de poziția noastră geografică, de distanțarea socială sau de alte obstacole care obișnuiau să ne stea în cale.


În ciuda tuturor acestor condiții îmbunătățite, mulți oameni se simt încă neputincioși. Chiar dacă știu că pot găsi sprijin sub formă de materiale și consultații profesionale, ei continuă să își repete că acest lucru nu este pentru ei, fie pentru că sunt prea ocupați pentru a se preocupa de imaginea lor, fie pentru că nu merită timpul și banii pe care ar trebui să îi investească.


Adevărul este că, cu cât te simți mai ocupată, cu atât mai mult ai nevoie ca imaginea ta să te sprijine în atingerea propriilor obiective și ca garderoba ta să fie organizată eficient și să te ajute să economisești timp. Iar dacă tu crezi că nu meriți timpul și banii pe care să îi investești în imaginea personală, trebuie să îți spun că raționamentul tău este deja un motiv serios pentru a face exact acest lucru. Pentru că, odată ce începi să investești în imaginea ta și să ți-o îmbunătățești, începi aproape instantaneu să te simți mai încrezător, mai valoros și mai îndreptățit să îți stabilești propriile intenții și să îți atingi obiectivele în fiecare domeniu al vieții tale.


Totul ține de mentalitate, de depășirea indeciziei, a pilotului automat și a stagnării. De îndată ce reușești să le rezolvi pe acestea, restul vine de la sine. Poate că ai auzit deja ideea de a-ți pune mai întâi propria mască de oxigen sau sfatul tipic care spune că trebuie să-ți umpli singur propria ceașcă. Ambele se referă la faptul că, pentru a-i putea ajuta pe alții, ar trebui mai întâi să te ajuți pe tine însuți.


Nu îți poți salva copiii, soțul/soția sau părinții dacă leșini într-un avion care se prăbușește, la fel cum nici nu vei avea energia necesară pentru a face lucrurile importante dacă nu te odihnești și nu te menții în formă, sănătos și fericit. Nu te poți aștepta ca alți oameni să îți umple propriul pahar. Trebuie să fii tu cel care face acest lucru. Și poți face asta având grijă de tine, de sănătatea și de fericirea ta.


Trebuie să încetezi să îți mai pui propriile nevoi în așteptare, crezând că în acest fel îi ajuți pe cei dragi. Dimpotrivă, faptul că te văd nefericită și epuizată nu face decât să-i facă să se simtă vinovați și să dea un exemplu negativ pentru toți cei din jur. "Felul în care te tratezi pe tine însuți îi învață pe ceilalți cum să te trateze." Am citit această frază undeva recent și m-a pus pe gânduri. Este adevărat.

Așa că, nu mai ezita! Ia această decizie de a te trata cum trebuie și împlinește tot ceea ce îți dorești.


a) Imaginea și stilul tău personal sunt un punct de pornire excelent, iar gestionarea atentă a acestora va adăuga atât de mult la eforturile tale de a-ți atinge obiectivele personale și profesionale


b) Viața este scurtă și nimeni nu a regretat vreodată că a avut grijă de el însuși. Redu la tăcere acea voce din capul tău care îți spune că nu valorezi nimic, că nu poți reuși sau alte lucruri răutăcioase similare. Minte! De ce nu începi să o transformi într-un prieten care te susține și care te însoțește peste tot? Poți măcar să-ți imaginezi ce impact ar avea această schimbare? Toată acea negativitate transformată în compasiune, motivație și sprijin. Începe să vorbești cu tine ca și cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tău. La urma urmei, tu ești cel mai bun prieten al tău. Ești singurul care ți-a fost mereu alături. Așa că de ce să nu-ți transformi propria companie într-o prezență plăcută și motivantă?

Commentaires


bottom of page