top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coach™

Cum sa obtii un look elegant cu un budget limitat

Actualizată în: 30 nov. 2023

A avea stil nu inseamna neaparat a purta haine scumpe. Este suficient sa tii cont de cateva reguli pentru a fi eleganta cu un buget limitat.


Mai jos, regasesti sase sfaturi care ar putea reprezenta un bun punct de pornire pentru a crea un look elegant in fiecare zi:

  1. Alege rochii si fuste de lungimi medii

  2. Inlocuieste imprimeurile cu piese intr-o singura culoare

  3. Alege imprimeuri simple si clasice in locul celor complexe

  4. Intre croieli simple si modele complexe, alege-le pe cele simple

  5. Alege “terenul” cu atentie

  6. Acorda atentie accesoriilor


1. Alege rochii si fuste de lungimi medii

Rochiile si fustele cu lungimi medii, de la cele pana la genunchi la cele care ating jumatatea pulpei, sunt mai elegante. De asemenea, fustele a caror lungime ajunge pana la cativa centimentri deasupra gleznei te ajuta sa pari mai inalta si mai subtire. Le poti purta cu sandale cu toc inalt sau cu pantofi cu varful ascutit.



2. Inlocuieste imprimeurile cu piese intr-o singura culoare

Oricat de mult ti-ar placea imprimeurile, probabil ca esti de acord cu mine asupra faptului ca hainele intr-o singura culoare sunt mai elegante si mai versatile. Nu numai ca se pot asorta atat cu piese vestimentare imprimate, cat si cu alte piese intr-o singura culoare, dar se si potrivesc mai multor ocazii, putand fi purtate de dimineata pana seara.



3. Alege imprimeuri simple si clasice in locul celor complexe

In cazul in care, pur si simplu, nu esti dispusa sa renunti la imprimeuri, poti incerca unele clasice, ordonate si simetrice, sau poti crea un echilibru in cadrul tinutelor tale alaturand pieselor imprimate cateva elemente intr-o singura culoare. Iar daca alegi sa porti imprimeuri din cap pana in picioare, mizeaza pe unele simple sau simetrice, evitandu-le pe cele complexe si haotice.



4. Intre croieli simple si modele complexe, alege-le pe cele simple

Cat despre linii si forme, croiala hainelor pe care alegi sa le porti trebuie sa reflecte stilul personal si, in acelasi timp, sa se potriveasca siluetei tale. Volanele pozitionate strategic joaca un rol semnificativ in redefinirea siluetei dar, ca regula generala, utilizand croieli simple si un numar limitat de detalii obtii o tinuta mai rafinata.



5. Alege “terenul” cu atentie

Acum ca stii ce trebuie sa achizitionezi, este posibil sa fii tentata sa mergi la shopping imediat, insa mai sunt si alte aspecte carora este indicat sa le acorzi atentie. Croielile, imprimeurile si materialele sunt esentiale, dar pretul produselor poate varia de la un magazin la altul si de la o perioada a anului la alta. De aceea, iti recomand sa iei in considerare outlet-urile si perioadele de reduceri atunci cand iti planifici urmatoarea sesiune de shopping. Daca pentru tine hainele reprezinta un mod de a-ti exprima propriul stil, indiferent de tendinte, outlet-urile sunt locurile perfecte in care poti gasi piese vestimentare interesante si potrivite stilului tau. Preturile sunt tot timpul mai mici si, daca astepti cu rabdare perioadele de reduceri, te poti bucura de oferte foarte interesante.

6. Acorda atentie accesoriilor

Accesoriile pot imbunatati sau, din contra, pot ruina o tinuta. Daca iti propui sa ai mereu o imagine ingrijita, ar trebui sa fii dispusa nu doar sa investesti in unele accesorii precum genti, pantofi, centuri si bijuterii alese cu grija, dar si sa iti gasesti timpul necesar pentru a le ingriji cum se cuvine. Pastrand pantofii si gentile in cele mai bune conditii, le poti purta pentru mai mult timp. Astfel, vei avea mai multe optiuni atunci cand cumperi unele noi, in loc sa le inlocuiesti mereu pe cele uzate. Curatand si pastrand pantofii si gentile in cele mai bune conditii, economisesti timp si bani pe termen lung.



 

Sper ca aceste sase recomandari te vor ajuta sa iti optimizezi urmatoarele experiente de shopping, profitand astfel din plin de banii si timpul proprii, fara a renunta la stilul personal.


Daca ti-a placut acest articol, te invit sa il publici pe retelele de socializare si sa ma urmaresti pe Facebook si Instagram. Pentru sfaturi personalizate si intrebari legate de stil, te invit sa imi scrii.

Acest post contine link-uri afiliate. Asta inseamna ca, in cazul in care achizitionezi un produs dupa ce ai facut clic pe unul dintre link-urile prezente pe aceasta pagina, este posibil sa primesc un comision, fara niciun cost suplimentar pentru tine. Multumesc!

Comments


bottom of page