top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coach™

Cum sa alegi costumul de baie potrivit siluetei tale + bonus: ce sa iei cu tine la plaja

Actualizată în: 26 mai 2021

Ti s-a intamplat vreodata sa astepti cu nerabdare sosirea verii doar pentru ca, imediat ce a inceput sa se incalzeasca, sa te simti cuprinsa de panica? Poate ca ai simtit o nevoie disperata de a-ti recapata forma fizica intr-un timp extrem de scurt. Poate ca astfel de ganduri inca iti revin in minte. Dar daca ti-as spune ca nu este nimic in neregula cu corpul tau? Ai incercat sa cauti costumul de baie potrivit siluetei tale?


Continua sa citesti pentru a descoperi cateva sfaturi care sa te ajute sa gasesti costumul de baie care iti va pune in valoare silueta, camufland micile imperfectiuni:

  1. Silueta de tip cerc

  2. Silueta de tip clepsidra

  3. Silueta de tip dreptunghi

  4. Silueta de tip triunghi inversat

  5. Silueta de tip triunghi

  6. Alte produse pe care le poti lua cu tine la plaja


1. Silueta de tip cerc


Cea mai simpla si rapida solutie in cazul in care circumferinta taliei si cea a bustului sunt mai mari decat cea a soldurilor consta intr-un costum de baie intreg, intr-o singura culoare.


Daca preferi costumele de baie in doua piese, un sutien care se leaga dupa gat, cu cupe structurate, iti va oferi toata sustinerea de care ai nevoie. Pe langa sustinere, un top scurt intr-o culoare inchisa te va ajuta sa reduci optic dimensiunile unui bust generos.


In ceea ce priveste slipul, incearca sa pastrezi un echilibru in ceea ce priveste proportiile, purtand pantaloni scurti cu imprimeu, care marcheaza linia naturala a taliei sau cu talie joasa.   


Pentru acest tip de silueta, iti recomand sa eviti dungile orizontale si sireturile subtiri.


2. Silueta de tip clepsidra


In cazul unei siluete perfect echilibrate, cu bustul de aceeasi latime cu soldurile si cu o talie invidiabila, unicul risc este acela de a altera aceasta armonie.

Alege un sutien cu sireturi care se leaga dupa gat sau un top scurt si un slip cu sireturi groase. Nu conteaza daca optezi pentru un slip cu imprimeuri sau intr-o singura culoare, atat timp cat te asiguri ca acesta este la fel cu sutienul.   



In mod contrar, incearca sa eviti combinatiile dintre un sutien intr-o singura culoare si slip cu imprimeuri sau vice versa. In plus, un slip cu sireturi subtiri sau o pereche de pantaloni scurti cu talie joasa pot altera armonia acestui tip de silueta.


3. Silueta de tip dreptunghi


Cu o silueta caracterizata in principal de linii drepte, cu o talie foarte putin marcata, te poti bucura de toate avantajele unui monokini.


Daca visezi la un bronz uniform si preferi costumele de baie in doua piese, opteaza pentru unul cu sutien triunghi sau cu un top scurt cu prindere la gat, cu elemente decorative. Poti alege orice, de la imprimeuri la aplicatii precum volane, margele sau franjuri, atat timp cat iti plac si adauga volum. Tinand cont de liniile sale curbe, un sutien tip bandeau rasucit sau cu decolteu in forma de inima ar putea fi la fel de util in acest caz. In ceea ce priveste slipul, alege un bikini sau o pereche de pantaloni scurti cu talie joasa.    



Nu iti recomand sa porti sutiene simple, tip bustiera fara bretele.



4. Silueta de tip triunghi inversat


Pentru a crea iluzia unei siluete armonioase in cazul in care circumferinta bustului este mai mare decat cea a soldurilor, poarta un sutien decupat in V sau pe un singur umar. In acelasi scop, iti sugerez sa iti indrepti atentia spre un slip decorat cu volane, fundite sau alte aplicatii.



Evita, in schimb, bretelele extrem de subtiri, care nu ar face decat sa mareasca optic partea superioara a siluetei tale.


5. Silueta de tip triunghi


In aceasta situatie, spre deosebire de cazul siluetei de tip triunghi inversat, obiectivul tau este acela de a adauga volum in zona bustului.


Tot ceea ce iti trebuie este un sutien cu imprimeuri sau aplicatii. Asigura-te ca mentii acest volum suplimentar doar in partea de sus a corpului, alaturand sutienului cu aplicatii un slip unì, inchis la culoare, care marcheaza linia naturala a taliei.    



Piesele pe care iti sugerez sa le eviti sunt slipul cu talie joasa si pantalonii scurti cu dungi orizontale.



6. Alte produse pe care le poti lua cu tine la plaja

Odata incheiata sesiunea de shopping dedicata costumului de baie, nu uita sa pui in geanta ta de plaja o lotiune cu factor de protectie ridicat, o sticla cu apa care sa te ajute sa te mentii hidratata si o pereche de ochelari de soare sau o palarie care sa iti protejeze ochii de razele soarelui.



Te invit sa ma contactezi in cazul in care ai nevoie de sfaturi pentru a alege accesoriile care ti se potrivesc, in functie de forma fetei.


De asemenea, aminteste-ti sa iei cu tine la plaja cateva dintre lucrurile care te ajuta sa te relaxezi:

  1. O carte tiparita sau in format electronic, daca esti tipul de persoana careia ii face placere sa petreaca timp singura;

  2. Muzica ta preferata;

  3. Un joc de societate, daca preferi sa petreci momente distractive in compania prietenilor;

  4. O geanta rezistenta la apa pentru acele lucruri la care nu poti renunta, in cazul in care planuiesti sa faci o plimbare sau sa petreci mai mult timp in apa decat pe prosop;

  5. O saltea gonflabila sau alte jocuri de apa gonflabile.



Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa iti urez sa te bucuri de cat mai multe zile insorite pe malul marii sau la piscina. Ai grija de tine, distreaza-te si bucura-te din plin de aceasta vara!


Aceasta pagina contine link-uri afiliate. Asta inseamna ca, in cazul in care achizitionezi un produs dupa ce ai facut clic pe unul dintre link-urile prezente pe aceasta pagina, este posibil sa primesc un comision, fara niciun cost suplimentar pentru tine. Multumesc!

Comments


bottom of page