top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coach™

Anul devenirii mele

Întreaga viață este o perioadă de transformare. Este compusă din perioade de fericire care alternează cu perioade de suferință. Este o succesiune de momente de bucurie și momente de tristețe. Pe măsură ce trăim fiecare dintre ele, avem adesea tendința de a crede că este cea finală și că emoția pe care o aduce este permanentă, uitând că schimbarea este singura constantă. De multe ori ne temem de schimbare și uneori o așteptăm cu nerăbdare. Ceea ce uităm frecvent este că schimbarea ne ajută să creștem.


Privind în urmă la toate perioadele mai lungi și la momentele mai scurte pe care le-am trăit, ne dăm seama că toate s-au petrecut de fapt foarte repede și că schimbarea pe care au adus-o este extraordinară. Mai mult decât atât, am ieșit din ele mai înțelepți, mai puternici sau într-un fel sau altul mai buni. Ne-am pregătit pentru următorul capitol.


Privind în urmă și conectând punctele, pot observa cu ușurință cum întreaga mea viață a fost o perioadă de devenire. Am studiat pentru a putea găsi un loc de muncă bun, am lucrat pentru a putea călători, am călătorit pentru a putea descoperi frumusețea altor culturi și pentru a cunoaște oameni noi, și așa mai departe.


Totuși, acest proces de transformare a fost mai evident în ultimul an. De aceea, consider anul 2022 ca fiind anul devenirii mele. S-au întâmplat multe lucruri în doar câteva luni. Am primit cetățenia italiană, mi-am obținut certificarea în Style Coaching și am născut-o pe fetița mea.



Simt că fiecare dintre aceste evenimente importante m-a schimbat la un nivel diferit. În primul rând, cetățenia italiană m-a schimbat din punct de vedere uman. Chiar dacă nu a adus de fapt nicio schimbare vizibilă sau tangibilă în viața mea, m-a făcut să mă simt mai încrezătoare în interacțiunile mele, deoarece mi-a dat sentimentul de a fi egală cu majoritatea persoanelor cu care intru în contact.


În al doilea rând, certificarea în Style Coaching mi-a dat mai multă încredere din punct de vedere profesional și m-a făcut să simt că am atins un nivel mai ridicat de competență, care îmi permite să îmi servesc mai bine clienții. Pe de altă parte, simt că sarcina m-a schimbat din multe alte puncte de vedere, inclusiv cel spiritual. De asemenea, mi-a oferit șansa de a mă cunoaște mai bine, de a-mi extinde limitele, de a-mi modifica stilul de viață și de a adopta o nouă perspectivă. A fost, probabil, cea mai importantă schimbare pe care am experimentat-o vreodată.


2022 a fost un an intens, un an de cotitură. Cu toate acestea, vreau să subliniez faptul că nu s-a întâmplat totul peste noapte. Dimpotrivă, de fapt, mi-a luat toată viața să ajung aici pregătită să primesc și să mă bucur pe deplin de toate aceste experiențe. M-am mutat în Italia în urmă cu nouă ani și am aplicat pentru cetățenie în 2018 înainte de a o primi. Am urmat mai multe cursuri de formare în domeniul imaginii personale și al coaching-ului de viață în ultimii cinci ani înainte de a mă înscrie la un curs atât de complex. Am visat la viața mea ca mamă și am citit nenumărate cărți și articole pe această temă înainte de a deveni realmente mamă. Nu s-a întâmplat totul peste noapte. De fapt, mi-a luat ani de zile să ajung până aici. Fiecare pas pe care l-am făcut în această direcție a fost ca o cărămidă pe care am adăugat-o la un zid și am sfârșit prin a avea o căsuță de-a dreptul frumoasă după câțiva ani.


Nu trebuie să subestimăm niciodată puterea pașilor mici, a pasiunii și a dedicării. Un lucru este sigur: odată ce știi ce vrei și te decizi să lucrezi în acest sens, trebuie doar să fii constant și să ai încredere, iar lucrurile se vor așeza frumos, indiferent dacă va dura zile, săptămâni, luni sau ani. Nu e grabă. Viața nu este o cursă. Viața este o călătorie de devenire. Bucură-te de a ta, vezi unde te duce și profită din plin de ea!


În timpul sarcinii, am înțeles cât de important este pentru o viitoare mamă să se concentreze pe corpul ei și să își onoreze noile nevoi, rămânând în același timp fidelă stilului personal. M-am simțit norocoasă să pot răspunde propriilor mele nevoi și mi-am dorit să le dau posibilitatea și altor femei să facă același lucru, așa că am creat un nou pachet de Style Coaching. Stil de maternitate este un program de coaching de stil și transformare conceput pentru a sprijini viitoarele mămici în timpul sarcinii, astfel încât acestea să poată experimenta iubire de sine și bucurie în timp ce își exprimă feminitatea și își gestionează cu ușurință imaginea personală și garderoba în timpul unei astfel de perioade dificile din punct de vedere fizic și psihologic. Poți obține mai multe detalii vizitând această pagină.

Comments


bottom of page