top of page
  • Poza scriitoruluiAniela Codita - Style Coach™

14 idei chic pentru a-ti actualiza look-ul in noul sezon + Bonus: tendinte beauty

Actualizată în: 26 mai 2021

A mai ramas o luna pana la sosirea toamnei. Se apropie perioada in care vremea devine imprevizibila, iar tendintele modei pentru noul sezon se anunta cel putin interesante. E timpul sa adaugi ceva nou la look-ul tau. In acest articol vei gasi 14 idei care te vor ajuta sa integrezi cele mai noi tendinte in propriile tinute, bucurandu-te, astfel, de o perioada de tranzitie mai placuta.


De la stilul clasic si minimal la cel romantic sau grunge, exista o multime de propuneri dintre care poti alege. Iata 14 idei pe care le vei putea incerca in urmatoarele luni:

  1. Adauga cateva piese simple, clasice garderobei tale

  2. Investeste intr-un costum

  3. Inlocuieste clasicele tricouri cu bluze cu funda la gat sau maneci bufante din materiale matasoase

  4. Poarta o esarfa cu un imprimeu romantic

  5. Adauga un aer sofisticat tinutelor tale cu ajutorul penelor

  6. Inlocuieste clasicii pantaloni sau blugi cu o pereche de pantaloni di piele

  7. Poarta culori intense

  8. Asorteaza culori intense cu nuante neutre precum roz piersica

  9. Inlocuieste imprimeurile florale obisnuite cu trandafiri imprimati pe un fundal inchis la culoare

  10. Poarta mici insertii din piele de sarpe

  11. Poarta cizme simple pana la genunchi sau pantofi chunky cu rochii

  12. Alege o geanta cu banduliera in stilul anilor ’70

  13. Incadreaza-ti fata cu seturi de cercei si coliere asortate

  14. Incearca diverse accesorii de par si palarii


1. Adauga cateva piese simple, clasice garderobei tale

Daca ti se pare dificil sa creezi tinute noi sau ai impresia ca nu ai suficiente haine, desi garderoba ta este plina, s-ar putea sa ai nevoie de cateva piese simple si clasice. Acestea sunt hainele care fac o garderoba functionala si reprezinta opusul pieselor complexe care, in cele mai multe cazuri, functioneaza in putine tinute si ocazii. Adaugand garderobei tale cateva piese vestimentare simple in urmatoarele luni, nu numai ca iti vei facilita crearea unor tinute minimal moderne, dar vei gasi si o solutie pentru a putea incepe sa porti acele piese vestimentare decorate, putin mai pretentioase, pe care le ai deja.



2. Investeste intr-un costum

In cazul in care nu ai inca in garderoba un costum, acesta este cel mai potrivit moment sa investesti in unul. Compus dintr-un sacou si o pereche de pantaloni sau sacou si fusta, asigura-te ca este dintr-un material de calitate, care arata bine si poate fi purtat de nenumarate ori, in diverse ocazii. In aceasta toamna, il vei putea purta intreg sau poti combina fiecare dintre piese cu alte haine, ca piese independente. Asigura-te ca porti sacoul la fel de des ca pantalonii sau fusta, pentru a le uza in egala masura. Altfel, efectul nu va fi unul dintre cele mai placute atunci cand le vei purta din nou impreuna, in aceeasi tinuta.



3. Inlocuieste clasicele tricouri cu bluze cu funda la gat sau maneci bufante din materiale matasoase

Vor adauga un plus de feminitate tinutelor tale si iti vor acoperi bratele in zilele racoroase. In functie de ocazie si situatie, le poti purta cu pantaloni sau fuste de costum, dar si cu alte piese vestimentare independente.



4. Poarta o esarfa cu un imprimeu romantic

Alege un imprimeu interesant ca, de exemplu, fragmente din poezii romantice sau imagini inspirate de cupluri celebre de indragostiti ca Romeo si Julieta. Este o modalitate minunata de a repropune romantismul dintr-o perspectiva moderna.

 


5. Adauga un aer sofisticat tinutelor tale cu ajutorul penelor

Nu este nevoie sa porti pene din cap pana in picioare. Alege o bluza sau o rochie cu o croiala simpla, decorata cu pene, sau un accesoriu deosebit care aminteste aceasta tendinta si fii sigura ca nu vei trece neobservata.




6. Inlocuieste clasicii pantaloni sau blugi cu o pereche de pantaloni di piele

Vei schimba doar materialul, insa te asigur ca tinutele tale vor avea un aer complet diferit. Incearca si convinge-te singura!



7. Poarta culori intense

Utilizeaza-le in tinute monocromatice pentru a-ti stimula increderea in sine si o stare de bine generala sau adauga doar o pata de culoare outfit-urilor tale, cu ajutorul unor accesorii colorate. Iti vor aduce aminte de vara si iti vor insenina chiar si zilele mai mohorate.




8. Asorteaza culori intense cu nuante neutre precum roz piersica

Mizeaza pe acest tip de combinatii de culori pentru un look modern si rafinat. Nuantele neutre creeaza echilibru si te ajuta sa distragi atentia de la zone ale corpului pe care iti propui sa le ascunzi.


9. Inlocuieste imprimeurile florale obisnuite cu trandafiri imprimati pe un fundal inchis la culoare

Daca iti plac imprimeurile florale, iti vor placea cu siguranta trandafirii, iar fundalul negru iti va subtia silueta, camufland mici imperfectiuni. Opteaza pentru trandafiri de dimensiuni reduse daca intentionezi sa reduci volumul perceput. In mod contrar, poarta imprimeuri cu detalii mai mari si cu o distanta majora intre ele, in cazul in care iti doresti sa subliniezi latimea.



10. Poarta mici insertii din piele de sarpe

Se pare ca acest imprimeu a revenit pentru a ramane in tendinte pentru o vreme indelungata, insa de data aceasta iti recomand sa apelezi la el in doze mai mici. Investind intr-o pereche de ghete cu imprimeu piton si varf patrat, poti fi sigura ca faci alegerea perfecta pentru acest sezon.



11. Poarta cizme simple pana la genunchi sau pantofi chunky cu rochii

Aceste tipuri de incaltari vor fi protagonistele sezonului urmator, iar aceasta combinatie se poate adapta oricarui tip de silueta. Incearca sa combini diverse linii si forme pana cand vei fi multumita cu ceea ce vezi in oglinda sau scrie-mi pentru a gasi impreuna cea mai buna solutie.





12. Alege o geanta cu banduliera in stilul anilor ’70

In ceea ce priveste gentile, alege una cu banduliera, in stilul anilor ’70. Nu este doar moderna, ci si functionala si versatila. Una simpla, intr-o culoare neutra se poate purta cu aproape orice outfit, in timp ce una colorata va adauga acea pata de culoare unei tinute simple, minimal.




13. Incadreaza-ti fata cu seturi de cercei si coliere asortate

Incadreaza-ti fata cu stil, purtand seturi de cercei si coliere asortate. Perlele sunt la moda, insa esti libera sa alegi orice forma si material care subliniaza frumusetea fetei tale.


14. Poarta diverse accesorii de par si palarii

De la bentitele care au devenit deja extrem de populare si ochelarii de soare geometrici la palarii si caciuli de orice fel, exista o vasta gama de accesorii si palarii din care sa alegi. Vei opta pentru solutii practice sau vei alege cu inima, punand accentul pe aspectul estetic? Raspunde mai jos, in sectiunea comentarii!



 

Bonus: tendinte beauty


Vorbind despre makeup, urmatorul sezon aduce sprancene mai naturale si o piele sanatoasa si radioasa. Pentru un efect dramatic, vei putea pune accentul pe gene lungi si dese si pe buze, aplicand un ruj rosu. Si machiajul smokey eyes negru revine, dar ai grija unde si cum afisezi un astfel de machiaj intens.






Cat despre coafuri si accesorii de par, vei putea opta pentru cozi impletite, gel si un stil dezordonat, pe langa bentitele si agrafele care au devenit deja foarte populare.




Care dintre tendintele noului sezon ti se par mai interesante?


Aminteste-ti ca reprezinta un mod excelent de a-ti actualiza imaginea, fara sa renunti la propriul stil. Pe langa acestea, tine cont de stilul tau de viata si de bugetul disponibil atunci cand alegi tendintele pe care sa le adopti si nu iti fie teama sa le adaptezi nevoilor tale. Adesea, o singura piesa vestimentara noua iti permite sa construiesti o multime de noi tinute. Fii creativa si curioasa si gandeste-te la outfit-uri noi care sa includa piese pe care le ai deja in garderoba, combinandu-le in alte moduri.


Daca ai putin timp la dispozitie, pot sa o fac eu in locul tau. Trebuie doar sa imi trimiti cateva imagini cu piesele tale vestimentare si unele detalii referitoare la stilul tau de viata si personal. Voi crea un look book pe care il vei putea consulta ori de cate ori vei avea nevoie de idei despre cum poti purta propriile haine. In functie de budget, iti voi putea recomanda acele piese vestimentare si accesorii pe care le poti achizitiona si care pot face diferenta in garderoba ta, deblocandu-ti creativitatea.


Ce mai astepti? Contacteaza-ma si haide sa lucram la actualizarea garderobei tale pentru noul sezon si pentru cele care vor urma!


Acest post contine link-uri afiliate. Asta inseamna ca, in cazul in care achizitionezi un produs dupa ce ai facut clic pe unul dintre link-urile prezente pe aceasta pagina, este posibil sa primesc un comision, fara niciun cost suplimentar pentru tine. Multumesc!

Comments


bottom of page